Aarhus siger NEJ til Awaykort!

AGF Fanclub Aarhus og den uofficielle, stemningsskabende gruppering, Nýsir, står sammen om et rungende ”NEJ” til det Superliga Udebanekort (bedre kendt som ”awaykortet”), som Divisionsforeningen har meddelt, at man indfører fra starten af næste sæson.

Vi frygter desværre, at indførelsen af awaykortet vil slå fodboldfan-kulturen i Danmark ihjel og vi har stadig ikke hørt nogen gode argumenter fra klubberne for at indføre det. På internationalt plan har lignende tiltag været eklatante fiaskoer, og europarådet fraråder sågar kortets indførelse.

Som vi ser det, er det et meningsløst, symbolpolitisk tiltag; i løbet af de seneste år er man kommet meget langt i bestræbelserne på at gøre de danske superligakampe både festlige og fredelige. Dialog- og eventbetjente og det tætte samarbejde mellem fans og klubber har været en hovedårsag til, at ballade i forbindelse med de danske superligakampe efterhånden er en sjældenhed. Alt sammen tiltag, som vi i øvrigt bliver beundret og rost for i udlandet. Denne gode udvikling vil man nu se stort på og sende et signal til den almindelige dansker om, at de danske fodboldfans er så farlige, at de er nødt til at blive registreret. Denne praksis ville man aldrig byde den almindelige biograf-, diskoteks- eller festivalgæst.

Ad dialogens vej har vi forsøgt at tale divisionsforeningen og vor klub til fornuft. Desværre uden held. Når Divisionsforeningen alligevel står fast på at indføre awaykortet, føler vi derfor, at det er vores ansvar at reagere:

Derfor har vi – i lighed med flere andre fangrupperinger landet over – besluttet, at boykotte udebaneture og stemningen på hjemmebane til kampe, hvor awaykortet er et krav for at komme ind på udebaneafsnittet.

Vi vil sende det stærkest mulige signal til vores klub om, at de bør besinde sig og finde en bedre og mere proportionel løsning på de forholdsmæssigt små problemer, vi reelt har i dansk fodbold! Vi håber at vore medfans vil støtte os i denne protest.
Næstformand i AGF Fanclub Aarhus, Lisa Kaae Kildsgaard, siger:

”Situationen er speciel for os på flere måder. For det første ved vi reelt ikke, om vi spiller Superliga næste år og ved derfor heller ikke, om vi bliver ramt. Dernæst så har vi faktisk haft en god dialog med vores klub omkring kortet – desværre så meget på bagkant, at vi kan forstå, at det ser sort ud med at påvirke processen i Divisionsforeningen. Vi ønsker naturligvis intet mere end at være til stede og bakke op om vores hold, hvis vi er så heldige, at de skal spille Superliga næste sæson. Men så længe vores klubber står last og brast om en ødelæggende beslutning i Divisionsforeningen, så synes vi kun, det er naturligt, at vi som fans står sammen landet over og bliver væk.

Derfor bakker vi i Aarhus 100% op om et landsdækkende boykot af udebanekampe, såfremt awaykortet bliver en realitet.”

Vi siger nej til awaykortet – vi håber I vil støtte os, som vi støtter jer!

For at tydeliggøre konsekvenserne for stemningen hvis awaykortet indføres, vil der allerede i denne runde være et mindre stemningsboykot. Der vil således ikke blive skabt stemning de første 15 minutter af kampen i Vejle på søndag d. 26/4-2015.

Med venlig hilsen
AGF Fanclub Aarhus, Nýsir Aarhus og Samlet for Aarhus

#NEJTILAWAYKORT